Міністерство охорони здоров'я України запланувало закупити 1,5 тисячі автомобілів швидкої медичної допомоги до кінця поточного року. Про це під час відеоконференції в КМУ, присвяченої стану реформування системи екстреної медичної допомоги, повідомив перший заступник міністра Олександр Качур.

За його словами, всі машини швидкої медичної допомоги будуть розподілені по регіонах.

«В Україні на даний момент не вистачає понад 3600 карет швидкої. За результатами проведення конкурсних торгів на закупівлю машин, вже цього року ми повинні придбати півтори тисячі швидких, і ще стільки ж планується закупити наступного року. Це майже 70-80 % від потреби держави», - зазначив перший заступник міністра.

Крім того, за словами Качура, в рамках реформування системи екстреної медичної допомоги в Україні йде підготовка і доукомплектування приміщень оперативно-диспетчерських служб, забезпечення бригад екстреної медичної допомоги необхідними лікарськими засобами та пально-мастильними матеріалами, а також на високому рівні забезпечується кадрова підготовка відповідних служб.

«У Центрах функціонують навчально-тренувальні відділи, які оснащені необхідними тренажерами та устаткуванням для моделювання та відпрацювання навичок надання екстреної медичної допомоги хворим і потерпілим. За дев'ять місяців поточного року вже підготовлено у Дніпропетровській області - 174 фельдшері, 758 немедиків; у Львівській області - 38 лікарів, 44 фельдшери, 62 немедиків; в Одеській області - 272 немедиків, у Харківській області - 169 фельдшерів, 26 немедиків», - зазначив Качур.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

126