Євроінтеграційний курс України підтримують практично всі політичні сили і громадянське суспільство, а наявність розбіжностей у вирішенні окремих питань не перешкоджає спільним діям у напрямку Асоціації з ЄС. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов під час зустрічі у Брюсселі з Європейським комісаром з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле.

«Упевнений, що активізація нашого двостороннього діалогу з Європейським Союзом усуне всі перешкоди на шляху до підписання Угоди. Україна продовжує докладати зусилля для досягнення прогресу за всіма критеріями підписання документа», - цитує Арбузова його прес-служба.

Він зазначив, що серед основних пріоритетів: вдосконалення законів про вибори, реформа системи правосуддя, боротьба з корупцією, покращення ділового клімату.

«Ми усвідомлюємо обсяг роботи, який ще належить виконати. Це комплекс реформ на роки вперед. Але хочу підкреслити, що процес реформ став незворотнім», - запевнив перший віце-прем'єр.

Він додав, що Україна очікує позитивного рішення Ради ЄС про підписання Угоди й визначення обсягу її тимчасового застосування.

Також Арбузов упевнений, що ще одним важливим пріоритетом для України у відносинах з ЄС є успішне просування безвізового діалогу. З 1 липня набрали чинності зміни до угоди про спрощення оформлення віз, і це стало черговим кроком на шляху до досягнення стратегічної мети - введення Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України.

«Уряд спільно з Верховною Радою веде активну роботу для цього», - підкреслив Арбузов.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов під час зустрічі з Єврокомісаром з питань торгівлі Карелом Де Гухтом у Брюсселі заявив, що Україна має намір усунути всі перешкоди на шляху до підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

209