Керівництво Токійської енергетичної компанії (TEPCO) заявило про різке підвищення рівня радіації на АЕС «Фукусіма». Про це повідомляє RT.

Рівень радіоактивного бета-випромінювання у пробах ґрунтової води на АЕС «Фукусіма-1» склав 400 тисяч беккерелів на літр. Такий показник перевищує результати аналогічної проби, взятої добою раніше, в 6,5 тисяч разів.

Керівництво станції вже прийняло рішення видалити шар ґрунту навколо технічного колодязя. В даний час в TEPCO з'ясовують ступінь розповсюдження забруднених ґрунтових вод під територією АЕС, оскільки фахівці побоюються потрапляння радіоактивної води в море.

Як раніше повідомляв ForUm, 11 березня 2011 року в східній частині Японії стався землетрус, який, на думку вчених, став для країни одним з найсильніших за всю історію спостережень.

Слідом за ним на територію Японії обрушилося цунамі, висота хвилі в деяких місцях досягала 40 метрів. Величезний потік води залив велику територію, і в тому числі кілька розташованих на ній атомних станцій. Стихійне лихо призвело до розвитку важкої аварії на японській АЕС «Фукусіма-1». Ця аварія стала третьою найбільшою на АЕС у світі після подій на атомній станції «Три Майл Айленд» у США та Чорнобильській АЕС в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

289