Президент України Віктор Янукович наголошує на необхідності проведення пенсійної реформи. Про це він заявив під час спілкування з представниками ЗМІ в Світлодарську Донецької області, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

«Те, що ми обіцяли, що ми будемо поступово збільшувати пенсії - ми це робили і робимо з перших днів, як тільки прийшли до влади», - сказав Янукович.

За словами Глави держави, за останні три роки пенсії збільшено на 42%, проте цього недостатньо. «Напевно, це мало, хотілося б набагато більше», - сказав Янукович.
Президент нагадав, що зараз в Україні діє солідарна пенсійна система, яка ґрунтується на відрахуваннях кожного працюючого до Пенсійного фонду. А в Україні, зазначив він, сьогодні близько 16,5 мільйонів працюючих і близько 14,5 мільйонів пенсіонерів. «Тому модернізувати пенсійну систему, робити реформу пенсійного забезпечення нам потрібно в обов'язковому порядку», - підкреслив Глава держави.

На його думку, ця робота повинна проводитися прозоро з обов'язковим інформуванням населення. «Це досвід, який мають високорозвинені країни. Для цього потрібен час», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, уряд не планував і не планує ні підвищення пенсійного віку, ні скорочення соціальних гарантій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

395