Затягування з переходом на європейські технічні стандарти може призвести до негативних наслідків для вітчизняного товаровиробника. Про це, як повідомляє прес-служба Глави держави, Президент України Віктор Янукович заявив у ході засідання Шостого Міжнародного інвестиційного саміту «Сталий розвиток: енергоефективність, ресурсозбереження, екобезпека» в Донецьку.

Янукович підкреслив, що зараз Україна знаходиться на порозі прийняття одного зі стратегічних рішень - підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.
За словами Глави держави, «план модернізації - це і є своєрідне домашнє завдання для України».

«Ми це робимо для себе, нас ніхто не змушує це робити. Ми знаємо, що якщо сьогодні не перейдемо на європейські стандарти, наш товаровиробник буде дискредитований на європейських і світових ринках, ми будемо неконкурентоспроможними. Це дуже добре знають промисловці, експортери, які ведуть сьогодні конкурентну боротьбу на зовнішніх ринках», - підкреслив Президент.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на Вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

173