Саміт «Східного партнерства» у Вільнюсі стане підбиттям підсумків роботи України в напрямку євроінтеграції, особливо в останні три роки. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час спілкування з представниками ЗМІ у Світлодарську Донецької області, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

«І якщо в листопаді буде укладено такий договір, - а у мене немає сумнівів, що він буде підписаний, - значить, ми досягли на даному етапі мети», - сказав він.

«Ми багато років займалися підготовкою країни до переходу на нові стандарти в дуже різних областях... Саме європейські стандарти - це вимога часу», - підкреслив Президент.

Він нагадав, що Україна - експортоорієнтована країна, 60% продукції якого експортується в різні країни світу. «Модернізуючи нашу промисловість, наші підприємства, ми, перш за все, ставили завдання бути конкурентоспроможними», - зазначив Глава держави.

«Коли мова йде про європейську інтеграцію, ми говоримо про те, що перш за все ми повинні будувати Європу у себе в Україні», - підкреслив Янукович.

Він також зазначив, що, підписавши договір про зону вільної торгівлі, Україна одразу перейде на інші умови взаємовідносин зі споживачами. «Ми отримаємо величезний ринок - 28 країн. Я впевнений у тому, що, отримавши таку можливість, ми отримаємо кращий фінансовий результат, і в обсягах реалізації продукції цей ринок відкриється зовсім по-новому», - сказав Президент.

Говорячи про відносини з країнами Митного союзу, Янукович підкреслив, що «у нас немає ніякої необхідності ці відносини погіршувати». «У нас є необхідність їх поліпшувати, я думаю, ця необхідність є з двох сторін», - заявив Глава держави.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на Вільнюському саміті «Східного партнерства».

Остаточне рішення щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною буде прийнято 18 листопада, а дискусія з цього питання відбудеться на засіданні Ради ЄС 21 жовтня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221