Президент України Віктор Янукович візьме під контроль проведення робіт для запуску другого, третього і четвертого блоків Вуглегірській ТЕС ПАТ «Центренерго». Про це Глава держави сказав у ході спілкування з колективом підприємства, повідомили Forum'у в прес-службі Президента.

Янукович нагадав, що 1 грудня поточного року планується запуск четвертого блоку, а 1 березня 2014 року - запуск другого і третього блоків.

«Я вам гарантую, що простежу, щоб це було виконано. Все, що буде потрібно від держави, буде зроблено», - сказав Янукович.
Глава держави зазначив, що проектна потужність електростанції 3600 мВт - 4 блоки по 300 мВт, а також законсервовані на даний момент 3 блоки по 800 мВт. «Я думаю, що наше з вами завдання - ці три блоки запустити, щоб вони задихали і почали працювати», - сказав Президент.

«Таке завдання я в обов'язковому порядку поставлю Міністерству палива та енергетики, уряду», - додав Янукович.

У той же час він нагадав, що три законсервовані блоки працюють на газі і, враховуючи ціну на газ, їх запуск поки економічно не вигідний. У цьому контексті Президент звернув увагу на те, що Україна сьогодні активно розробляє свої газові родовища із залученням великих закордонних фірм. «Дасть Бог, ми найближчим часом будемо мати газ, який у нас може бути використаний і на цих блоках», - сказав Глава держави.

Як раніше повідомляв ForUm, 9 жовтня Вуглегірська теплоелектростанція, що входить до складу ПАТ «Центренерго», запустила відновлений після пожежі блок №1.

29 березня, о 15.15 в м. Світлодарськ на Вуглегірській теплоелектростанції ДАЕК «Центренерго» на другому блоці сталося загоряння устаткування, яке перетирає вугілля у пил. Надалі вогонь поширився на покрівлю будівлі на площі орієнтовно 1500 кв.м.

Причиною пожежі стала розгерметизація системи подачі вугільного пилу, в результаті чого стався витік і самозаймання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215