Міліція припинила слідство за статтею «Хуліганство», розпочате у серпні за фактом інциденту за участю російського актора Олексія Паніна, але продовжує розпочате пізніше розслідування за статтею «Розпалювання національної, расової або релігійної ворожнечі і ненависті». Про це РІА «Новости» повідомила прес-офіцер управління міліції кримського міста Алушта Євгенія Асмолова.

«Постраждалий таксист звернувся в міліцію із заявою, в якій повідомив, що не має до актора претензій», - сказала Асмолова, не уточнивши, коли саме було припинено розслідування. За її словами, потерпілий ніколи не просив покарати актора, розслідування було розпочато після того, як про інцидент повідомили ЗМІ.

Прес-офіцер повідомила також, що розслідування, розпочате проти Паніна за статтею «Розпалювання національної, расової або релігійної ворожнечі та ненависті», триває. «Слідство зв'язалося з російськими правоохоронцями, їм направлено запит про допит Паніна і список питань до актора. Відповіді поки що не було», - сказала Асмолова, додавши, що міліція «проводить також інші слідчі дії».

Справу за статтею «Хуліганство» було порушено після того, як актор потрапив у ДТП в Алушті. Автомобіль, в якому він їхав на місці пасажира, після зупинки покотився назад і зіткнувся з іншим автомобілем, не завдавши йому значних пошкоджень. Актор підтвердив, що після події вдарив водія другої машини, пояснивши, що той не дотримував дистанцію, а після аварії вимагав гроші.

Панін висловився в зверхній формі про кримських татар, коментуючи інцидент в Алушті, другим учасником якого був кримський татарин. Висловлювання Паніна викликали великий резонанс. Через два дні актор вибачився перед кримськими татарами, але через суспільне невдоволення спектакль з його участю в Євпаторії довелося скасувати, а у Феодосії Паніна, який виконував одну з головних ролей, замінив інший актор.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

243