На реставрацію церков Карпатського регіону України, внесених до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, з бюджету Львівської області передбачено направити 215 тис. грн. Про це повідомив заступник начальника відділу культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Роман Онишко, повідомляє прес-служба адміністрації.

Зокрема, він поінформував про ситуацію на об'єктах Львівської області, зазначивши, що на кожному об'єкті є потреба в ремонті.

«Були проведені обстеження та розроблено орієнтовні кошториси не тільки на ремонт церков, але і на розвиток інфраструктури біля них. На наступний рік планується виробити проектну документацію», - повідомив Онишко.

Він зауважив, що роботи потрібно проводити поступово. «Це багатоетапна робота. На реставрацію 4 церков, включених до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, цього року з обласного бюджету передбачено 215 тис. грн. Зокрема на пристрій захисту від грози на церкві св . Юрія XVI-XVII ст. у Дрогобичі передбачено 60 тис. грн.», - додав він.

Як повідомляв ForUm , 21 червня під час засідання 37-ї сесії Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в Камбоджі одноголосно «Дерев'яні церкви Карпатського регіону України» внесені до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

293