Президент України Віктор Янукович вважає, що Верховна Рада може прийняти рішення про можливість лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко за кордоном і обіцяє підписати такий закон.

«Зараз політичними силами, які представлені в парламенті, підготовлений законопроект, який дозволить вирішити це завдання. Сьогодні в Україні немає закону, який дозволив би Тимошенко виїхати за кордон. Як тільки це питання в парламенті буде вирішено, і у мене на стіл ляже цей закон, тоді буде питання до Президента. Звичайно, якщо парламент прийме цей закон, я його підпишу», - сказав він журналістам у Світлодарську (Донецька обл.), повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Далі, які там будуть механізми... Швидше за все, це буде суд, який прийматиме рішення про порядок виїзду, збереження якихось гарантій», - пояснив Президент.

Як раніше повідомляв ForUm , Президент України Віктор Янукович заявив, що українська сторона шукає шляхи вирішення ситуації, що склалася навколо екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак вважає можливим розробити закон, який дозволяв би направити Тимошенко на лікування за кордон.

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році.

9 травня 2012 року Тимошенко перевели з колонії в Центральну клінічну лікарню №5 (Харків), де вона знаходиться досі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

355