Європейський Союз має намір надати підтримку українському бізнесу в процесі переходу на стандарти ЄС у процесі входження в Зону вільної торгівлі з ЄС, але, насамперед, - малому і середньому сектору. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході прес-брифінгу заявив керівник програм співпраці Представництва ЄС в Україні Ендрю Разбаш.

За його словами, європейська сторона схильна звертати увагу не тільки на адміністративну сторону вступу України в Зону вільної торгівлі з ЄС, але і на те, яким чином стандартів Євросоюзу будуть дотримуватися в Україні. При цьому, як зазначив керівник програм співробітництва, особливу увагу буде приділено українському малому і середньому бізнесу.

«Великі компанії можуть самі оцінити, як вони впроваджують стандарти ЄС і відповідають їм. Я ж кажу про середні і маленькі приватні компанії. Їх треба підготувати, розповісти, що їх чекає, допомогти відповідати цим стандартам, тому що Зона вільної торгівлі України з ЄС істотно змінить бізнес-клімат», - заявив він.

Разбаш також підкреслив, що ЄС підтримуватиме інвесторів у їх прагненні вкласти кошти в українську економіку. «Після підписання Угоди про Асоціацію з ЄС європейські банки будуть зацікавлені у наданні кредитів українському бізнесу... А ми можемо використовувати частину грантових коштів, щоб підтримати їх у цьому намірі», - розповів він, нагадавши, що з 1991 до 2013 року Україна отримала близько 1 мільярда євро у вигляді кредитів, наданих європейськими банками.

Як раніше повідомляв ForUm, 18 вересня, Кабінет Міністрів затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що промисловість України має запровадити європейські норми і технічні регламенти за десятирічний період.

Лілія Брудницька,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

326