У Києві щодня реєструється 40 випадків керування транспортними засобами водіями, які перебувають у стані алкогольного сп'яніння. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час брифінгу заявив заступник начальника управління Державтоінспекції Києва Ігор Остапенко.

«На жаль, на сьогодні управління транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння є одним з основних показників, які дають нам зростання аварійності. За 9 місяців сталося 59 таких ДТП, під час яких загинуло 5 осіб і 77 травмовано. Щодня реєструється близько 40 випадків керування транспортом у нетверезому стані», - повідомив він.

Всього, за його даними, за 9 місяців 2013 року в Києві зареєстровано 33 тис. 144 аварії, в яких постраждали більше 1600 чоловік.

За словами начальника відділу автотехнічної інспекції УДАІ Києва Олександра Підшморги, часто п'яними їздять і водії громадського транспорту. «З початку 2013 року за таке порушення склали 48 адміністративних протоколів. На тлі інших порушень, в тому числі, і незадовільного технічного стану автобусів, це погіршує транспортну ситуацію в столиці», - зазначив він.

Валентина Дубко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

134