Під час снігопадів вантажівкам заборонять в'їзд до Києва, а неправильно припарковані автомобілі будуть евакуйовувати. Про це, як передає кореспондент ForU m'у, у ході брифінгу заявив начальник управління з надзвичайних ситуацій КМДА Сергій Рюмшин.

«Головна наша проблема - це великовантажний транспорт, який транзитом проходить через Київ. Це серйозна проблема ще і через відсутність Кільцевої дороги. На сьогодні передбачено, що за 30-40 км до Києва цей транспорт будуть зупиняти по всіх дев'яти в’їздам у місто», - сказав Рюмшин.

Він підкреслив, що такі заходи вживатимуться заздалегідь, одразу після попередження метеорологів про можливі снігопади . «Для водіїв повинні оснастити пункти обігріву, надати їм харчування і медичну допомогу», - підкреслив представник КМДА.

Що стосується жителів Києва, то, за його словами, комунальні служби залишають за собою право евакуювати неправильно припарковані автомобілі, які будуть заважати прибиранню снігу. «Автомобілі обіцяють перевозити недалеко, так, щоб господарі могли їх знайти», - додав Рюмшин.

На його думку, ці та інші заходи допоможуть ліквідувати надзвичайну ситуацію, аналогічну тій, що сталася в березні поточного року, коли за 12 годин у Києві випало 36 см снігу.

Нагадаємо, 26 і 27 березня цього року ДАІ рекомендувало водіям вантажного транспорту утриматися від в'їзду в Київ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

152