Миттєва відмова від кооперації у промисловій сфері буде чутливою для економіки і України, і Російської Федерації.

Про це, як повідомляє кореспондент ForUm'у, журналістам, відповідаючи на запитання про заходи, які можуть бути вжиті у разі підписання Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом, сказав посол РФ Михайло Зурабов.

«У разі підписання Україною політичної Угоди з ЄС потрібно багато чого переосмислити у торгових відносинах... Це питання дуже чутливе для економіки України і Росії, в першу чергу, у сфері промислового виробництва», - сказав він.

Посол нагадав, що між країнами проводяться консультації на вищому рівні, і вже 22 жовтня відбудеться другий раунд таких переговорів.

Зурабов підкреслив, що з часом РФ реформує свої промислові підприємства і відмовиться від імпорту комплектуючих, які зараз виробляються в Україні. Він нагадав, що вже зараз Росія переносить виробництво вагонів локомотивної тяги і вертолітних двигунів на свою територію.

Також, за його словами, є ризик, що з території України буде проводитися реекспорт продукції третіх країн у РФ, або ж витіснення українських товарів на російський ринок.

Зурабов зазначив, що стурбованість російської сторони викликає також домовленість про створення ЗВТ з Туреччиною, оскільки турецькі товари зможуть проходити на ринки РФ.

Як раніше повідомляв ForUm, 25 вересня Азаров під час зустрічі зі своїм білоруським колегою Михайлом М’ясниковичем в Астані заявив, що Україна може приєднатися в середньому до 70 угод, які діють в Митному союзі.

Азаров також запропонував країнам Митного союзу перегорнути першу сторінку реакції на майбутнє підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом і перейти до реалізації взаємного потенціалу співробітництва.

Російська сторона заявила, що Митному союзу в разі підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС доведеться вжити захисних заходів .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185