Україна протягом найближчих років може отримати 50 млн євро. Про це, як передає кореспондент For U m'у, на прес-брифінгу заявив керівник програм співпраці Представництва ЄС в Україні Ендрю Разбаш.

Він нагадав, що з 1991-го по 2013 рік Україна отримала від Євросоюзу як допомогу 3,3 млрд євро.

Разбаш також зазначив, що в поточному році обсяг європейської допомоги Україні склав 186 млн євро. «Проте я не можу сказати нічого конкретного щодо обсягів допомоги Україні в наступному і в найближчі кілька років, тому що бюджет Євросоюзу формується на кілька років вперед, і зараз якраз закінчується період дії бюджету 2007-2013 років. В даний момент йде формування бюджету на наступний період і, відповідно, проходять переговори щодо обсягів допомоги Україні», - заявив він.

За його словами, протягом 2007-2013 років сума допомоги Україні з боку ЄС склала близько 1 млрд євро. «Я сподіваюся, що і в наступний період обсяги фінансування будуть не меншими», - зазначив Разбаш.

Як уточнив керівник програм, обсяг допомоги Україні багато в чому буде залежати від того, яку стратегію розвитку розробить український уряд і наскільки повно і швидко будуть досягнуті цільові показники. «Якщо уряд продемонструє нам, що ві н впливає на основні показники цієї стратегії, досягає їх, то в найближчі кілька років Україна може розраховувати на підтримку з боку ЄС в обсязі не менше 50 млн євро», - підкреслив Разбаш.

Як раніше повідомляв ForUm, директор Програм сусідства Генерального директорату з питань розвитку і співробітництва Європейської комісії Міхаель Коллер заявив, що Європейський Союз може відновити виділення допомоги Україні через механізм бюджетної підтримки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

122