Громадянину України Олексію Лісовенку, який напав на віце-консула РФ у Панамі, пред'явлено звинувачення у замаху на вбивство. Про це кореспонденту ForU m'у повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

«Згідно з інформацією прокурора, йому було пред'явлене звинувачення у замаху на вбивство», - розповів він.

За словами Перебийноса, після проведення медичними експертами прокуратури психіатричної експертизи було прийняте рішення щодо більш детального аналізу психічного стану українця, у зв'язку з чим він 15 жовтня був переведений у спеціалізовану психіатричну лікарню міста Панама.

Представник МЗС зазначив, що після детального обстеження слідством і судом буде прийняте рішення про його осудність чи неосудність і чи можуть бути застосовані до нього якісь процесуальні дії.

Крім того, Перебийніс повідомив, що, за інформацією російських дипломатів, віце-консулу РФ Євгену Манілову була зроблена операція у п анамській лікарні і зараз його стан поліпшується.

Нагадаємо, напад на віце-консула РФ у Панамі Євгена Манілова було скоєно 11 жовтня поруч з будівлею Міжнародного бізнес-центру у столиці країни. На дипломата напав з ножем громадянин України Олексій Лісовенко і завдав йому ножове поранення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

339