Надзвичайний і повноважний посол Угорщини в Україні Міхаель Баєр відзначає підтримку його країною євроінтеграції України, а також високі шанси для підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Про це він сказав під час візиту в Ужгород, пише газета «День» (№188 від 17 жовтня).

«За останні три з половиною роки відбулися кардинальні зміни у відносинах між Україною та Європейським Союзом. Були часи, коли у цих відносинах не вистачало конкретної змістовності. Здавалося, що ми копаємося один у одного в кишенях, які, хоча і не порожні, але містять у собі небагато », - сказав посол.

У той же час, зазначив Баєр, останнім часом «наше керівництво приділяє більше уваги співпраці з Україною, ніж це було кілька років тому», повідомляє «УНІАН».

«Угорщина зараз ще активніше виступає за підписання Угоди про асоціацію, ніж раніше. Я не впевнений, що угоду в листопаді буде підписано, але є високі шанси», - сказав посол.

За словами Баєра, поки скасування візового режиму для України не відбулося, Угорщина веде активну роботу щодо видачі віз для українців. Так, в минулому році, повідомив посол, громадяни України отримали 140 тис. шенгенських віз. «Це 43% всіх віз, які угорська консульська служба видала по всьому світу. В цьому році я готовий до того, що їхня кількість зросте до 155-160 тис.», - сказав посол і додав, що це є «наочним внеском» до зближення України і Угорщини.

Як раніше повідомляв ForUm, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на Вільнюському саміті «Східного партнерства».

Остаточне рішення щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною буде прийнято 18 листопада, а дискусія з цього питання відбудеться на засіданні Ради ЄС 21 жовтня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

157