У країнах СНД необхідно активізувати реалізацію заходів, спрямованих на зниження споживання небезпечної продукції, зокрема, тютюну. Про це заявив керівник Федеральної служби з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини (Росспоживнагляд) Геннадій Онищенко в ході 5-го засідання Консультативної ради з захисту прав споживачів держав-учасниць СНД, повідомляє кореспондент ForU m'у.

«Я хотів би навести як приклад Європу, яка сьогодні порушує питання не лише про обмеження споживання тютюну, але і збирається взагалі заборонити виробництво і продаж тютюнових виробів на всій території ЄС. Таким чином від куріння будуть позбавлятися 27 країн, понад 300 млн осіб», - сказав він.

За словами глави Росспоживнагляду, країни СНД поки перебувають на стадії роздумів , що робити для обмеження тютюнопаління, хоча всі підписали рамкову конвенцію з ВООЗ щодо боротьби проти тютюну.

Онищенко підкреслив, що щорічно у світі від тютюнопаління помирає 6 млн осіб, 600 тисяч і з яких не є курцями, а страждають від вторинного впливу.

«63% усіх смертельних випадків від неінфекційних захворювань у світі обумовлене споживанням тютюну... При відсутності активних дій до 2030 року тютюнова епідемія буде приз водити до смерті понад 8 млн осіб», - спрогнозував він.

Виходячи з цього, Онищенко закликав посилити роботу у боротьбі з тютюнопалінням в країнах СНД.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

173