Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Пан Гі Мун оголосив сьогодні про призначення Зігрід Кааг із Нідерландів спеціальним координатором спільної з Організацією із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) місії з ліквідації хімічної зброї в Сирії. Призначення було зроблене під час консультацій з генеральним директором ОЗХЗ Ахметом Узюмджю, пише The Washington Post.

Створення спільної місії і призначення спеціального координатора засновані на рекомендаціях Генерального секретаря, сформульованих після тісних консультацій з ОЗХЗ , у відповідності з резолюцією Ради Безпеки.

Раніше Кааг була керівником освітньої програми UNICEF на Близькому Сході.

«У нас немає ілюзій щодо завдань, які перед нами поставлені. Ситуація в Сирії залишається небезпечною і непередбачуваною. Співпраця всіх сторін в Сирії необхідна », - сказав генеральний секретар ООН.

Як зазначає видання, ОЗХЗ заявила в середу, що інспектори відвідали тільки 11 із 20 місць, пов'язаних з сирійської програмою хімічної зброї. Команда знищила арсенали хімічної зброї на шести об'єктах у Сирії, ще п'ять об'єктів були оглянуті .

Як раніше повідомляв ForUm, 6 жовтня експерти Організації щодо заборони хімічної зброї (ОЗХЗ ) приступили до знищення елементів хімічного арсеналу Сирії.

Сирія приєдналася до Конвенції ООН про заборону хімічної зброї.

Організація щодо заборони хімічної зброї стала лауреатом Нобелівської премії миру 2013 року за «її великі зусилля з ліквідації хімічної зброї».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1652