Прем'єр-міністр України Микола Азаров вимагає негайно почати перевірку готовності регіонів до холодів і снігопадів. Про це, як передає кореспондент ForU m'у, він заявив у ході засідання Кабінету Міністрів.

Прем'єр підкреслив, що на сьогоднішній день 100% закладів соціальної сфери та 99,9% житлових будинків вже опалюються. Але в той же час у Києві ще не запущені в роботу п'ять котелень.

«Тому, по-перше, звертаю увагу віце-прем'єр-міністра Олександра Вілкула і міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадія Темника на те, що відсутність тепла навіть в окремій квартирі сьогодні необхідно розглядати як надзвичайну ситуацію і відповідно працювати. По-друге, вимагаю зараз почати перевірку готовності регіонів до сталого життєзабезпечення усіх об'єктів в умовах холодів і снігопадів. У нас достатньо уроків і висновків з минулих зим», - сказав він.

Азаров підкреслив, що всі регламенти дій щодо цього повинні бути не лише на папері, а в підготовлених ресурсах, в готовності спеціальних служб.

«Для того, щоб реально перевірити стан підготовки, я погодив проведення наступного тижня в Києві та в усіх регіонах спільних навчань ДержНС, Міноборони, МВС, Міненерговугілля, Мінрегіону, Мінінфраструктури щодо роботи в екстремальних зимових погодних умовах. Під час тренувань буде відпрацьовано механізм взаємодії цих служб. Я особисто планую взяти участь у навчаннях. За їхніми результатами зробимо висновки», - підсумував Азаров.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

113