Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив приступити до виконання Дорожніх карт, підписаних під час засідання Комітету з питань економічного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії. Про це, як передає кореспондент ForU m'у, він заявив у ході засідання уряду.

«До 1 грудня відповідальні за виконання Дорожніх карт відомства повинні надати на розгляд уряду узгоджені з російськими партнерами пропозиції щодо розблокування торговельних спорів та неврегульованих питань кооперації», - сказав він.

За словами глави уряду, головним завданням, яке ставилося на засіданні комісії, було узгодження Дорожніх карт, виробничої кооперації, усунення перешкод у торговому та фінансовому співробітництві .

«Ці завдання комітет виконав», - підкреслив Азаров, нагадавши, що була підписана Дорожня карта щодо врегулювання питань у сферах інвестиційного, фінансового та галузевого співробітництва України і РФ, Дорожня карта щодо реалізації програми українсько-російського співробітництва у сфері дослідження і використання космічного простору в мирних цілях на 2012-2016 рр. та меморандум про взаєморозуміння між Державним космічним агентством України та Федеральним космічним агентством (РФ) щодо співробітництва у використанні національних космічних засобів дистанційного зондування землі цивільного призначення .

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає десяте засідання Комітету з питань економічного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії складним і надзвичайно насиченим.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

157