В Україні треба відновлювати систему зрошення на 2 млн га земель. Про це, як передає кореспондент ForU m'у, перед засіданням Кабінету Міністрів заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Зрошення треба відновлювати на площі понад 2 млн га, а осушення проводити на 2,8 млн га. Ми говоримо про ці процеси паралельно, тому що центральні та північні регіони дають найвищу врожайність. Ці регіони за відсутності системи осушення піддаються заболоченню і засоленню», - зазначив міністр.

За словами Присяжнюка, інвестувати в систему зрошення в Україні планують Європейський інвестиційний банк, Ексімбанк КНР, представники Саудівської Аравії та IFC.

«Вчора на засіданні Ради регіонів Президент Віктор Янукович дав доручення Кабміну прискореними темпами приступити до реалізації цих інвестиційних проектів. В нашу систему зрошення готові інвестувати всі міжнародні інституції. Сама система буде належати Україні. Ми проявляємо національний егоїзм. Все, що є на території України, належить нам», - підсумував Присяжнюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

122