Міжнародна правозахисна організація Amnesty International звинувачує Єгипет у незаконному утриманні під вартою сотні сирійських біженців, серед яких жінки і діти, які покидають батьківщину, рятуючись від громадянської війни, пише Agence France-Presse.

«Замість того, щоб надати сирійським біженцям життєво необхідну їм допомогу і підтримку, єгипетська влада на порушення всіх стандартів у галузі прав людини, затримує і депортує їх», - сказав керівник напряму Amnesty International з прав біженців і мігрантів Шериф Эльсайєд Алі.

«Більшість біженців, покинувши Сирію, залишилися без житла і засобів до існування. Відмова у допомозі і захисті - це пляма на репутації Єгипту, яка може серйозно похитнути імідж держави як одного із найбільш вагомих політичних гравців у регіоні», - продовжив він.

Алі сказав, що зараз Єгипет повністю відмовляється від виконання своїх міжнародних зобов'язань щодо захисту навіть найбільш вразливих біженців.

Міжнародна правозахисна організація зажадала від влади Єгипту відмовитися від жахливої політики, у результаті якої були незаконно затримані та примусово повернуті на батьківщину сотні біженців, які рятувалися від збройного конфлікту у Сирії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225