Протягом півроку Україна ввійде до складу нового утворення - Причорноморського зернового комітету. Про це, як передає кореспондент ForU m'у, перед засіданням Кабінету Міністрів заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«У протоколі підписане питання про можливість протягом шести місяців створити Причорноморський зерновий комітет у рамках ФАО (Продовольча і сільськогосподарська організація ООН - ред.), резолюції ООН, АМІСА (Система інформаційного забезпечення ринків сільськогосподарської продукції - ред.)», - сказав міністр.

За його словами, створення цього комітету дасть можливість прогнозувати внутрішнє споживання зернових і робити прогнози щодо їхнього експорту.

«Протягом півроку ми повинні вивчити пропозиції щодо системи, форми і завданням цього зернового комітету», - зазначив Присяжнюк, висловивши надію, що у наступному році Україна буде головувати в АМІС.

Нагадаємо, Україна і РФ під час десятого засідання комітету з питань економічного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії домовилися протягом півроку розглянути доцільність створення Причорноморського зернового комітету, який буде діяти у рамках ФАО.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

138