Вкрай високий рівень радіації зафіксовано у воді, яка накопичилася у дренажному тунелі на території аварійної АЕС «Фукусіма-1», що веде до океану. Як повідомив оператор станції, енергетична компанія «Токіо електрик пауер» (TEPCO), вміст стронцію та інших бета-випромінюючих речовин там склав 1400 бекерелів на літр. Це майже у 30 разів перевищує граничну норму для води, яку можна скидати у море, пише «ИТАР-ТАСС».

Проба, згідно з повідомленнями, бралася за 150 метрів від берега океану. Експерти TEPCO мають намір заміряти рівень радіоактивності води у прилеглому морському районі.

Останні результати вимірів у 70 разів перевищують дані, отримані у вівторок при вивченні радіоактивності води у тому ж місці дренажного тунелю.

Експерти вважають, що такий стрибок пов'язаний з тайфуном, який обрушився на цей район 16 жовтня. Він викликав сильні дощі, які могли змити у дренажну систему радіоактивну землю з території АЕС.

Нагадаємо, жертвами потужного тайфуну Віпа, що пройшов поряд з японською столицею, стали 13 осіб. Очікувалося, що тайфун пройде поблизу «Фукусіми».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

244