Співробітники Головного управління у боротьбі з організованою злочинністю МВС України спільно з прокуратурою та Управлінням Служби безпеки звільнили заручника, якого троє невідомих викрали ввечері 15 жовтня.

Як повідомляє відділ зв'язків з громадського Управління МВС України в Дніпропетровській області, підприємця силоміць посадили в автомобіль і відвезли у невідомому напрямку. Протягом ночі і першої половини вчорашнього дня зловмисники вимагали по телефону від сім'ї заручника 50 тис. доларів.

«Співробітники дніпропетровського УБОЗу затримали трьох зловмисників у Запоріжжі і звільнили заручника. При затриманні постраждалих немає», - повідомили у МВС.

За даним фактом слідчий відділ Жовтневого райвідділу міліції Дніпропетровського міського управління вніс відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією за ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч.2 ст.189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років, позбавлення волі на той самий строк, або позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1229