Міліція припинила протиправну діяльність одного і з найбільших піратських онлайн-кінотеатрів. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю Міністерства внутрішніх справ України.

За даними міліції, незаконним розповсюдженням аудіовізуальних творів правовласникам заподіяний матеріальний збиток на суму майже 345 тисяч гривень.

Всі матеріали у цій справі вже внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.176 «Порушення авторського права і суміжних прав» КК України.

У ході проведення досудового розслідування правоохоронцями встановлено місцезнаходження серверного обладнання, з якого безпосередньо здійснюється он-лайн трансляція аудіовізуальних творів з піратського ресурсу.

За даними міліції, 15 жовтня, згідно з постановою Шевченківського районного суду м.Києва, був проведений обшук у дата-центрі, де були сервери з протиправним контентом. У ході проведення слідчих дій працівниками міліції вилучено близько 20 серверів із загальним обсягом інформації понад 200 терабайт.

Вилучену техніку направили у НДЕКЦ при ГУМВС України у м.Києві для проведення комплексних експертиз, призначених слідчим.

Як раніше повідомлялося, Україна лідирує серед країн, які не забезпечують ефективну правову охорону інтелектуальної власності. Про це йдеться у черговому щорічному звіті Торгового представництва США (USTR).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

139