Фонд державного майна розраховує на більш реалістичні погляди іноземних компаній на вартість українських підприємств після підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Про це сказав голова ФДМ Олександр Рябченко в ефірі Першого національного телеканалу.

«Ми сподіваємося, що це (Угода про асоціацію - ред.) призведе до того, що широко відкриті двері для іноземних інвесторів змінять погляди, і іноземний інвестор буде бачити, що дійсно висока ціна не через те, що так придумали у Фонді державного майна, а через те , що Україна відкрита, вона співпрацює з Європою, є Угода про асоціацію, і в такій державі нормально, коли рівень цін досить високий», - сказав Рябченко.

На його думку, іноземні інвестори зараз по-іншому бачать вартість українських підприємств.

Він зазначив, що іноземні компанії в середньому на 30% занижують вартість українських підприємств.

Рябченко також зазначив, що ФДМ вважає більш пріоритетним продаж контрольних пакетів акцій, ніж малих, пишуть «Українські новини».

«Ми хочемо продавати контрольні пакети акцій на підприємствах, тому що ми маємо досвід 90-х років, коли продавалися невеликі пакети акцій», - сказав Рябченко.

Він розповів, що в результаті продажу дрібних пакетів акцій якогось підприємства у нього налічувалося 20 власників, жоден і з яких не мав договору з державою, за яким би відповідав за діяльність підприємства.

«Ми хочемо бачити власника контрольного пакета акцій, тому що він є відповідальним за роботу підприємства в цілому», - упевнений Рябченко.

Він підкреслив, що з власника, з яким укладено договір, можна запитати за взяті ним зобов'язання.

Як повідомляв ForUm, Фонд державного майна України оновив статистику надходжень до держбюджету від приватизації.

Президент України Віктор Янукович у своєму виступі на честь Дня Незалежності заявив про завершення в країні «великої приватизації».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162