Лідерам демократів і республіканців у сенаті Конгресу США вдалося досягти компромісу щодо підвищення стелі держборгу і відновлення роботи уряду. Про це повідомила сенатор Келлі Айотт (республіканка від штату Нью-Гемпшир).

«Наскільки я розумію, вони ді йшли угоди, але нехай вони самі оголосять про це», - сказала законодавець, прямуючи на засідання республіканської фракції, де планується обговорити деталі бюджетно-фінансової угоди, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

За даними джерел CNN, обговорення сценарію виведення США з кризи передбачає відновлення фінансування федеральних органів влади до 15 грудня. За цей час має бути прийняте рішення про підвищення ліміту держборгу США до 7 лютого 2014 року.

Очікується, що лідери сенату оголосять про результати переговорів протягом сьогоднішнього дня. У сенаті і палаті представників обговорюється також можливість прискореного голосування щодо законопроекту, який передбачає підвищення стелі держборгу і відновлення роботи уряду.

План виходу з кризи, який намагаються узгодити лідери сенату, повинен отримати схвалення в обох палатах Конгресу. Після цього документ повинен підписати президент.

На всі ці процедури у адміністрації Барака Обами і парламенту залишилося менше доби. В іншому разі вже у четвер уряд найбагатшої країни світу вперше в історії може опинитися під загрозою технічного дефолту за своїми фінансовими зобов'язаннями.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1038