Лідери демократів і республіканців у сенаті Гаррі Рід і Мітч Макконнелл готуються найближчим часом оголосити про досягнення бюджетного компромісу, повідомила телекомпанія CNN з посиланням на джерела в конгресі.

У свою чергу, республіканці, які контролюють нижню палату представників, погодилися провести голосування щодо компромісного законопроекту, що дозволить прийняти федеральний бюджет і підняти майже 17-трильйонну «стелю» на позики, запобігши можливості технічного дефолту, повідомляє РІ А «Новости».

Якщо законопроект підтримають демократи і менше двох десятків конгресменів від республіканської більшості, він буде прийнятий з мовчазної згоди республіканців. При цьому республіканці збережуть обличчя і зможуть заявити, що не змінювали свою позицію щодо необхідності політичних поступок з боку демократів. Після цього законопроект обговорить сенат, а потім, у разі прийняття, його відправлять на підпис президентові Бараку Обамі.

Передбачається, що компроміс матиме тимчасовий характер, і бюджетне протистояння відновиться протягом кількох місяців.

Нагадаємо, через відсутність компромісу щодо бюджету багато державних установ США закрилися з 1 жовтня, сотні тисяч людей були відправлені у неоплачувану відпустку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201