Представники Меджлісу кримських татар, а також кримського муфтіяту (Духовного управління мусульман Криму) шоковані нападами на мечеті у Криму і вимагають від правоохоронних органів вжиття рішучих заходів для розкриття цих злочинів.

«Мусульмани Криму, як і кримське суспільство в цілому, шоковані тим, що сталося. Я думаю, шоковані не тільки самим актом вандалізму, але й тим, що злочинці спокусилися на те спільне, що нас об'єднує, - храми. У той же час зрозуміло, що поки правоохоронні органи не розкриють злочини і не будуть притягнуті як виконавці, так і замовники до відповідальності, у суспільстві не буде нестачі в різних версіях, оцінках та інтерпретаціях того, що сталося», - заявив перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Рефат Чубаров на прес-конференції у Сімферополі.

Разом з тим він додав, що для кримських татар важливим є уникнути ескалації ситуації у Криму саме в формі продовження таких злочинів, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ми сьогодні вкрай стурбовані тим, що мовчазна позиція правоохоронних органів (а поки що ми не бачимо таких глибоких персональних оцінок події) може дозволити тим, хто має свій план ескалації ситуації в Криму, продовжувати такого роду злочини», - заявив Чубаров.

Як повідомляв ForUm, 13 жовтня сталася пожежа у центральній мечеті «Яні Джалі» у Саках. Кримська міліція проводить розслідування за фактом загоряння, відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.194 КК україни (умисне знищення або пошкодження чужого майна).

Муфтій мусульман хаджі Еміралі Аблаєв вважає те, що сталося, провокацією.

15 жовтня у Криму горіла ще одна мечеть. Займання сталося близько 04:00 у кімнаті імама в мечеті, яка розташована у селі Рівне Красногвардійського району.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184