Президент України Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів провести засідання з питань розвитку дитячих будинків сімейного типу, повідомили For Um'у у прес-службі Глави держави.

«Ми дуже добре знаємо, що це (інтернат) не той заклад, який дає належну освіту та належне виховання. Тому, шановні колеги, нам з вами треба подумати, і я, Миколо Яновичу , буду вас просити, щоб ви з цього питання зробили заслуховування на Кабінеті Міністрів», - сказав Янукович під час виїзного засідання Ради регіонів у Борисполі.

Глава держави зазначив, що на сьогоднішній день в інтернатах перебуває близько 13 тисяч дітей-сиріт, а за останні роки у прийомних сім'ях розміщені 7 тисяч дітей-сиріт.

За словами Президента, лідери з влаштування дітей-сиріт у прийомні сім'ї - Київська, Харківська та Донецька області. «Чому в інших регіонах не йде ця робота, або ж слабо йде? Чому у трьох регіонах вона пішла нормально, а в інших регіонах йде погано?» - запитав Янукович.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр соціальної політики Наталія Королевська повідомила, що в Україні за чотири роки кількість дитячих будинків сімейного типу збільшилася на 75%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

307