Президент України Віктор Янукович вимагає від керівників центральних та місцевих органів влади розглянути питання забезпечення житлом дітей-сиріт, які досягли повноліття. Про це, як повідомляє прес-служба Глави держави, він заявив під час виїзного засідання Ради регіонів у Борисполі.

«Ми з вами добре знаємо, що, коли ці діти виростають, їм ніде жити і де працювати. На цьому у них завершується життя. Про них нікому подбати, крім держави. І цією програмою потрібно займатися вже сьогодні, тому що проблема існує сьогодні, а далі вона буде ще більше загострюватися, і нам її треба вирішувати», - сказав Президент.

За словами Глави держави, в найближчі роки необхідно забезпечити житлом майже 20 тисяч дітей-сиріт, які повинні бути готовими до дорослого життя.

Янукович зазначив, що під час навчання ці діти зможуть жити в гуртожитках, а після цього держава має подбати про забезпечення їх житлом. «Подумайте, кожен і з вас, я звертаюся, перш за все, до голів обласних адміністрацій, і будьте готові на це питання дати відповідь», - сказав Янукович.

Нагадаємо, європейський комісар з питань розширення Європейського Союзу і європейської політики сусідства Штефан Фюле наголосив на необхідності вирішення проблем дітей-сиріт в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

179