Понад 1600 дітей Лісового масиву Києва до кінця цього року отримають практичні знання про правила користування електроприладами і те, що необхідно робити у разі виникнення пожежі. Вони візьмуть участь у відкритих уроках «Школи безпеки», які проводяться з ініціативи Геннадія Виходцева, голови правління Соціального центру, який ось уже більше трьох років працює на Лісовому масиві столиці.

У ході уроку діти в ігровій формі отримують необхідні знання про те, як користуватися електроприладами, як правильно поводитися на природі та біля відкритих водойм, вивчать правила поведінки у громадських місцях і дізнаються, що потрібно робити при виникненні пожежі.


 
За словами Виходцева, спеціально для цих уроків була створена серія навчальних мультфільмів «Фокс і Трот поспішають на допомогу», завдяки яким дітям легше запам'ятати необхідні правила. Крім того, отримані знання вони закріплюють під час вікторини. Такі уроки вже пройшли у деяких школах Києва, а також у Львові, Луцьку, Донецьку, Запоріжжі, Чернівцях, Чернігові, Житомирі, Миколаєві, Одесі, Лубнах, Євпаторії та інших містах України.

 
«Життя наших дітей - найцінніше для кожного із батьків. На жаль, ми не завжди можемо бути поруч і захистити їх від небезпек. Але ми повинні навчити наших дітей елементарним правилам безпеки! Це - завдання дорослих», - вважає Виходцев.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

193