Двадцять одна збірна з тридцяти двох, які візьмуть участь у Чемпіонаті світу 2014 року в Бразилії, визначена після заключних матчів відбірного раунду.

Від Європи на майбутній чемпіонат світу вийшли переможці груп: Бельгія, Італія, Німеччина, Нідерланди, Швейцарія, Росія, Боснія і Герцеговина, Англія, Іспанія. Ще за чотири «європейські» путівки на мундіаль позмагаються команди, що посіли у своїх групах другі місця: Греція, Португалія, Хорватія, Швеція, Франція, Україна, Румунія та Ісландія. Збірна Данії, яка також стала другою у групі B, але показала найгірший результат серед других команд, не потрапила в стикові матчі. Жеребкування цих зустрічей пройде 21 жовтня в Цюріху, а самі ігри - 15 і 19 листопада.

На чемпіонат світу від Південної Америки, крім країни-господині, кваліфікувалися збірні Аргентини, Колумбії, Чилі і Еквадору. Команда Уругваю спробує потрапити на головний футбольний турнір чотириріччя через стикові матчі, в яких 15 і 19 листопада вона зіграє проти збірної Йорданії, повідомляє РІА «Новости».

Безпосередньо на мундіаль від Північної Америки потрапили команди США, Коста-Ріки і Гондурасу. Мексика зустрінеться в стикових матчах з новозеландцями. Азія і Океанія у Бразилії точно будуть представлені командами Японії, Австралії, Ірану і Південної Кореї.

Ще п'ять путівок на ЧС-2014 розіграють в Африці переможці стикових матчів Буркіна-Фасо - Алжир, Кот-Д'івуар - Сенегал, Ефіопія - Нігерія, Туніс - Камерун, Гана - Єгипет, яким залишилося зіграти лише відповідні зустрічі (16, 17 і 19 листопада).

Фінальний турнір Чемпіонату світу пройде з 12 червня по 13 липня 2014 року в 12 містах Бразилії. Жеребкування фінальної стадії відбудеться 6 грудня в Коста-до-Сауіпе (штат Баія).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

294