Прокуратура Шевченківського району Києва направила до суду обвинувальний акт відносно двох чоловіків, які за підробленими документами здавали в оренду чужі квартири, привласнивши таким чином майже 180 тисяч гривень.

Про це Forum'у повідомили в прес-службі наглядового відомства.
Встановлено, що аферу з орендою нерухомості у 2012 році організували двоє мешканців Київської області.

Чоловіки орендували квартири в різних районах столиці терміном від одного до двох місяців. За цей час зловмисники встигали розмістити в Інтернеті оголошення про здачу в оренду житла і знайти потенційних клієнтів.

«У подальшому, представляючись власником квартири і брокером з нерухомості, зловмисники здавали одне і те ж приміщення різним громадянам, отримуючи від кожного з них передоплату», - йдеться в повідомленні.

Так, тільки в одному з випадків зловмисники змогли за добу 8 разів здати однокімнатну квартиру на вул. Ольжича, збагатившись майже на 90 тис. гривень.

Крім того, як з'ясувалося, під час цієї афери один зі зловмисників скоїв крадіжку, винісши з орендованого приміщення всю побутову техніку.

У цілому ж від дій шахраїв постраждала 21 людина. Люди втратили понад 180 тис. гривень.

Зараз чоловікам повідомлено про підозру у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство), ч. 3 і 4 ст. 358 КК України (використання підроблених документів) і ч. 2 ст. 185 КК України (крадіжка).

За рішенням суду одному з фігурантів справи обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, іншому співучаснику - у вигляді застави в розмірі 24 тис. гривень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

237