Віце-міністр закордонних справ Литви Андрюс Кривас 15 жовтня передав главам дипломатичних представництв шести країн Східного партнерства - Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови і України - запрошення на саміт «Східного партнерства», який відбудеться 28-29 листопада у Вільнюсі. Про це повідомляє прес-служба МЗС Литви.

У запрошеннях-листах, які підписали президент Литви Даля Грібаускайте, голова Ради Євросоюзу Герман Ван Ромпей і голова Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу, шість країн-партнерів запрошуються на саміт у Вільнюсі, «де очікується підтвердити досягнення «Східного партнерства» і визначити керівні принципи на майбутнє».

Вручаючи запрошення, Кривас зауважив, що в контексті головування в ЄС, Литва надає велике значення «Східному партнерству», і підкреслив, що, на його переконання, саміт стане значним кроком у здійсненні діалогу та співпраці ЄС, беручи до уваги цілі кожної країни «Східного партнерства». За словами віце-міністра, реальні досягнення саміту дозволять партнерам домагатися політичного та економічного зближення з Європейським союзом.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС і створення Зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на Вільнюському саміті «Східного партнерства».

Остаточне рішення щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною буде прийнято 18 листопада, а дискусія з цього питання відбудеться на засіданні Ради ЄС 21 жовтня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1734