Солістку Національної опери України Катерину Абдулліну, яка назвала українські школи «бидлячими», викликали на допит у рамках відкритого кримінального провадження. Про це повідомила прес-офіцер Шевченківського райуправління міліції ГУ МВС у Києві Наталія Калиновська.

«Абдулліна буде допитана найближчим часом, вона вже викликана до слідчого», - сказала Калиновська.

Вона нагадала, що співачці інкримінується порушення рівноправності громадян залежно від їх расової чи національної приналежності (ч.1 ст.161 КК України). Зазначена стаття передбачає покарання у вигляді штрафу або обмеження волі строком до 5 років, повідомляє «Укрінформ».

Зараз триває досудове розслідування.

Нагадаємо, що в низці українських ЗМІ з'явилася інформація, що солістка Національної опери України Абдулліна на своїй сторінці в соцмережі Facebook назвала «бидлячими» українські школи. Крім того, артистка зазначила, що в російськомовній гімназії «контингент батьків різко відрізняється від бидлячих українських шкіл» і висловила радість, що її дитина вчиться серед морально здорових дітей, а не серед бидла».

У зв'язку з цим група народних депутатів від ВО «Свобода» направили звернення до голови Служби безпеки України, генерального прокурора, міністра внутрішніх справ і міністра культури з вимогою притягнення до кримінальної відповідальності Абдулліну в зв'язку з розпалюванням міжнаціональної ворожнечі і поширенням українофобських висловлювань, а також наполягають на публічному вибаченні артистки перед українським народом.

Міністерство культури України, в свою чергу, висловило жаль з приводу особистої культури солістки і зажадало публічного вибачення співачки за образу українського суспільства.

Згодом у ЗМІ з'явилася інформація, згідно з якою Абдулліна стверджує, що не писала в Facebook пост про україномовні школи і не ображала учнів. За словами артистки, її акаунт зламали.

Правоохоронні органи проводять досудове розслідування за фактом українофобських висловлювань солістки Національної опери України Олени Абдулліної на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

273