За результатами прокурорських перевірок в Україні заборонено до експлуатації понад 300 атракціонів. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України з посиланням на начальника головного управління захисту прав і свобод дітей ГПУ Володимира Вишинського.

Як повідомив він, за дорученням ГПУ Державною службою гірничого нагляду та промислової безпеки було обстежено 1,5 тисячі таких об'єктів, виявлено 2 тисячі порушень і заборонено до експлуатації понад 300 таких об'єктів.

«Встановлено численні порушення щодо розміщення та експлуатації атракціонів. Як правило, вони функціонують без відповідних дозвільних документів контролюючих органів. Технічний стан деяких з них виключає можливість експлуатації через небезпеку для життя і здоров'я дітей», - сказав начальник головного управління.

Для прикладу він навів травмування учня 7-го класу внаслідок падіння з атракціону «Канатна дорога», розташованого в парку культури і відпочинку м. Тернополя. Дозвільні документи на зазначений об'єкт відсутні, а атракціон не пройшов обстеження відповідними контролюючими органами. За поданням прокуратури Тернополя порушення усунуті, винні посадові особи притягнуті до відповідальності.

Також, додав Вишинський, через нехтування посадовими особами органів влади до вимог законодавства щодо правил побудови та експлуатації атракціонної техніки в м. Мелітополі Запорізької області важко травмувалася гойдалками малолітня дитина. Мелітопольським міжрайонним прокурором розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість). Наразі досудове розслідування триває.

«Лише при втручанні органів прокуратури АР Крим відключені від електропостачання і демонтовані 17 атракціонів, а в Житомирській області - 80. З аналогічних підстав реагували прокурори Івано-Франківської, Одеської, Черкаської, Чернівецької областей, м. Києва», - підсумував він.

Як повідомляв ForUm, 12-річний хлопчик зірвався з мотузкового атракціону в Тернополі і впав з триметрової висоти, внаслідок чого зламав хребет.

У серпні повідомлялося, що в Україні заборонили кататися на 200 атракціонах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

155