Міністр оборони України Павло Лебедєв заявляє, що українська армія за необхідності може виконати будь-яке поставлене завдання, в тому числі - провести повномасштабну бойову операцію.

«Наша армія цілком боєготова. Як показують результати численних навчань, особовий склад Збройних сил України добре навчений і підготовлений. Рівень його озброєння і оснащення, а також забезпечення всіма необхідними запасами для життя і бою достатній для того, щоб за необхідності виконати будь-яке поставлене завдання. В тому числі і у форматі повномасштабної бойової операції», - сказав міністр в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

За словами глави оборонного відомства, він у цьому неодноразово переконувався, побувавши протягом нинішнього року близько 15 разів безпосередньо у військах.

«Наприклад, навесні нинішнього року я особисто перевірив можливості в цьому відношенні нашої 30-ї механізованої бригади, перевіряв також частини Повітряних і Військово-морських сил, низку інших частин і з'єднань. І всі вони продемонстрували цілком впевнену здатність вирішувати поставлені перед ними завдання», - сказав Лебедєв.

Разом з тим, додав він, нинішній рівень оперативних можливостей української армії - це не межа і є можливість його суттєвого підвищення. Над цим, за словами міністра, керівництво Міноборони сьогодні наполегливо працює.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

138