Реконструкція котелень і заміна теплових мереж, які проведені в підготовчий період, дозволяють досягти економії газу до 5% вже цього року. Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник, повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

«Наприклад, нещодавно в Івано-Франківську віце-прем'єр Олександр Вілкул відкрив когенераційну установку, а таких у місті встановили декілька, що дозволяє одночасно виробляти теплову та електроенергію, яка йде на потреби підприємства і міста. Економічний ефект від реалізації даного проекту складе 465 тис. грн на рік. Зекономлені кошти підприємство направить на подальшу модернізацію об'єктів теплоенергетики. Це дозволить підвищити якість надання послуг громадянам. І в кожній області є чимало прикладів технічного переоснащення котелень з установкою енергоефективного обладнання», - сказав міністр.

Він також поінформував, що в цілому протягом 2010-2013 років за рахунок реалізації інвестиційних програм у сфері теплопостачання модернізовані з впровадженням енергоефективних технологій та обладнання 3393 котелень. 375 котелень переведено на альтернативні види палива. 862 км теплових мереж реконструйовані із застосуванням попередньо ізольованих труб.

За словами міністра, за рахунок децентралізації і влаштування блочно-модульних котелень загальна кількість джерел теплопостачання збільшилася на 2103 одиниці. А впровадження схем оптимізації централізованого опалення і децентралізації зменшило протяжність теплових мереж на 1235 км.

«В цілому за рахунок модернізації системи теплопостачання та впровадження альтернативних видів палива споживання природного газу зменшено на 1,1 млрд куб. м, або на 10%», - зазначив Темник.

До кінця 2013 року, за словами керівника Мінрегіону, на об'єктах теплопостачання буде введено 100-процентний технологічний облік теплової енергії, яка відпускається споживачам. Зараз 93% джерел теплопостачання вже оснащені приладами обліку.

Як раніше повідомляв ForUm, споживання природного газу в Україні у липні 2013 року скоротилось на 56,7 млн куб. м або на 2,8% порівняно з відповідним періодом минулого року, до 1 млрд 971,4 млн куб. м.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

252