На початку тижня Палата громад британського парламенту викликала особистого скарбника королеви сера Алана Ріда для обговорення фінансування королівської сім'ї, повідомляє ABC News.

Так, серу Ріду довелося вислухати низку зауважень з боку комітету з питань державного бюджету Палати громад.

Комітет зазначив, що в минулому фінансовому році парламент виділив 31 млн фунтів на витрати королівської сім'ї. Однак було витрачено 33,3 млн, включаючи частину коштів резервного фонду для покриття різниці.

Голова комітету Маргарет Ходж попросила королівського скарбника пояснити, чому під час режиму жорсткої економії члени королівської сім'ї перевищують свій бюджет.

«З огляду на стан державних фінансів, всі послуги, що фінансуються державним бюджетом, зіткнулися зі скороченнями. Що заважає вам зменшити витрати і витрачати в межах виділеної суми?» - сказала вона.

Скарбник королівської сім'ї пояснив, що сім'я була змушена витратитися на святкування діамантового ювілею королеви, і 60-річчя її перебування на троні. Серед інших вимушених витрат скарбник назвав ремонт будинку для молодят Вільяма і Кейт, заміну опалювальної системи в Букінгемському палаці та інші.

На це Ходж порадила королівській сім'ї «наблизитися до реальності».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201