Остаточне рішення щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною буде прийнято 18 листопада, а дискусія з цього питання відбудеться на засіданні Ради ЄС 21 жовтня. Про це заявила у вівторок, 15 жовтня, в Брюсселі прес-секретар Верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президента Європейської комісії Кетрін Ештон Майа Кочьянчич.

«У понеділок в рамках засідання Ради ЄС відбудеться дискусія в світлі рішення про підписання Угоди про асоціацію з Україною - ми про це говорили і раніше», - сказала вона, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Вона підтвердила, що українське питання, так само як і обговорення «Східного партнерства», пройде в рамках Ради ЄС з питань закордонних справ 21 жовтня. «Рада буде обговорювати підготовку до саміту у Вільнюсі з урахуванням підписання Угоди про асоціацію», - підкреслила вона.

Як раніше повідомляв ForUm, Європейський комісар з питань розширення Європейського Союзу і європейської політики сусідства Штефан Фюле допускає прийняття позитивного рішення Ради міністрів ЄС щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною 18 листопада.

Мандат наглядової місії Європейського парламенту в складі екс-президента Європарламенту Пета Кокса та екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського продовжено до середини листопада.

Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна завершує підготовку до Вільнюського саміту «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

268