Росспоживнагляд почне перевірку українських кондитерських підприємств у понеділок, 21 жовтня, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету Міністрів України.

Відповідна домовленість досягнута під час 10-го засідання Комітету з питань економічного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії.

«Українська сторона вважає претензії Росспоживнагляду необґрунтованими і тому поставила питання про те, щоб їх зняти», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, ввезення в РФ кондитерських виробів Roshen України заборонено після того, як Росспоживнагляд відібрав у торгових мережах Москви продукцію чотирьох фабрик компанії і виявив порушення за якістю.

Україна направила РФ всі матеріали, необхідні для повернення продукції Roshen на російський ринок.

20 вересня Росія заявила, що не отримала всієї необхідної документації від української кондитерської компанії Roshen, робота щодо повернення її продукції на російський ринок поки не просувається.

Міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк вважає, що керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко повинен приїхати в Україну і проінспектувати підприємства Roshen.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182