Мандат наглядової місії Європейського парламенту в складі екс-президента Європарламенту Пета Кокса та екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського продовжено до середини листопада, повідомив президент Європарламенту Мартін Шульц.

Таке рішення було ухвалено на позачерговому засіданні конференції президентів (конференція президентів - керівний орган Європарламенту, до складу якого входять президент Європарламенту Мартін Шульц і президенти політичних груп) на прохання Кокса та Кваснєвського.

«Ми погодилися, що продовжуємо роботу місії до середини листопада», - сказав президент Європарламенту.

За його словами, конференція президентів повернеться до доповіді місії «до саміту у Вільнюсі».

Шульц зазначив, що зараз необхідно знайти рішення, яке задовольнить усі сторони в ситуації зі «справою Тимошенко», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ми продовжили нашу місію, тому що головна мета - справа Тимошенко - не була досягнута», - пояснив у свою чергу Кваснєвський.

Крім того, за словами Кокса, у короткій письмовій версії звіту доповідачі констатували, що умови, встановлені грудневими висновками ради Європарламенту, виконання яких необхідне для підписання Угоди про асоціацію, «все ще повинні бути виконані».

За словами Шульца, лист спостерігачів, який було написано від їхнього імені на ім'я Президента України Віктора Януковича, може бути «легальною основою» для досягнення необхідного результату.

«Ми просимо (конференція президентів - Ред.): дозвольте досвідченим людям (Кваснєвському і Коксу - Ред.) робити їхню роботу і не втручатися у неї», - закликав президент Європарламенту.

За його словами, місія за півтора року роботи намагається знайти рішення перешкод, які існують у двосторонніх відносинах України та ЄС, серед яких, в тому числі, і «справа Тимошенко».

«Завдання місії - гуманітарне рішення, яке призведе до того, що ці перешкоди будуть усунені, а наші відносини будуть поліпшуватися», - додав Шульц.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович заявив, що українська сторона шукає шляхи вирішення ситуації, що склалася навколо екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Міністр юстиції України Олена Лукаш вважає, що на сьогоднішній день немає правових підстав для помилування Президентом екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак вважає можливим розробити закон, який дозволяв би направити екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко на лікування за кордон.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

249