У випадку асоціації України з Європейським Союзом у Росії передбачено цілу низку рішень, у тому числі, пов'язаних з договором про створення зони вільної торгівлі СНД, так званим шостим протоколом, нагадав прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.

За його словами, питання про вироблення захисних механізмів у зоні вільної торгівлі СНД у випадку асоціації України з ЄС переходить у практичну площину.

«На цей випадок передбачено цілу низку рішень, зокрема рішень, пов'язаних з договором про створення зони вільної торгівлі СНД, так званим шостим протоколом, включаючи введення відповідних захисних механізмів, які знаходяться в повній відповідності з правилами ВТО», - сказав Медведєв, повідомляє РІА «Новости».
Він зазначив, що якщо раніше ситуація була гіпотетичною, то зараз вона перейшла в практичну площину після рішень, прийнятих українським керівництвом.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що якщо буде підписано Угоду про асоціацію України з Європейським Союзом, то особливий партнерський режим Києва і Москви закінчиться.

18 вересня Кабінет Міністрів затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.
Президент Віктор Янукович заявив, що Україна не повинна протиставляти співпрацю на європейському напрямі і відносини з євразійським співтовариством.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

179