Муфтій мусульман Криму хаджі Еміралі Аблаєв закликає мусульман півострова зберігати спокій, незважаючи на пожежі в двох мечетях 13 і 15 жовтня, які він вважає підпалом.

«Дорогі одновірці! У ці священні для кожного мусульманина дні Курбан-байраму, Духовне управління мусульман Криму, на превеликий жаль, вимушене звернутися до вас не тільки з привітаннями. 13-15 жовтня на території Криму знову зроблені спроби розв'язання міжконфесійного конфлікту», - йдеться в зверненні муфтія, текст якого цитує «УНІАН».

Окрім пожеж у Саках і Червоногвардійському районі, Аблаєв повідомив про «спробу захоплення земельної ділянки» в Сімферопольському районі, за його даними, наданої раніше під зведення мусульманського культового об'єкта.

«Духовне управління мусульман Криму звертається до одновірців із закликом зберігати стійкість духу, виявляти пильність, не піддаватися на провокації. На все воля всевишнього!» - підкреслив муфтій.

Як повідомляв ForUm, 13 жовтня у Львові в приміщенні «Кримськотатарської мечеті-медресі мусульманської громади Яні Джалі», розташованої на вул. Євпаторійське шосе, сталася пожежа.

15 жовтня в Криму знову горіла мечеть.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170