З початку року виробництво м'яса в Україні зросло на 9,3%, заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«В останні роки вітчизняні сільгоспвиробники зуміли зробити виробництво молока і м'яса вигідною справою. Звичайно, це відбулося не без сприяння держави у цьому напрямі. І сьогодні, завдяки зростанню внутрішнього виробництва продукції тваринництва, Україна забезпечує внутрішні потреби і впевнено рухається до імпортозаміщення», - зазначив Присяжнюк.

Міністр додав, що з початку року виробництво м'яса зросло на 9,3% і склало 2,3 мільйона тонн. Це, в свою чергу, сприяло зростанню обсягів експорту українського м'яса на 62% до 109 тисяч тонн. І такий показник продовжує позитивну тенденцію попередніх місяців.

За словами Присяжнюка, за останні роки намітилася позитивна тенденція до переміщення виробництва м'яса на сільськогосподарські підприємства. Так, на сьогоднішній день понад 61% українського м'яса виробляється на сучасних тваринницьких і птахівницьких комплексах.

Крім того, за словами міністра, збереглася позитивна динаміка у виробництві молока. Його з початку року виробили понад 9 мільйонів тонн, у тому числі в сільгосппідприємствах виробництво зросло на 1,2%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171