Україна вітає Організацію по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) у зв'язку з набуттям чинності для Сирійської Арабської Республіки Конвенції про заборону розробки, виробництва, накопичення і застосування хімічної зброї та про її знищення. Про це йдеться в коментарі Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України.

«У зв'язку з набуттям 14 жовтня 2013 р. чинності для Сирійської Арабської Республіки Конвенції про заборону розробки, виробництва, накопичення і застосування хімічної зброї та про їх знищення, Україна вітає Організацію по забороні хімічної зброї з черговим досягненням на шляху універсалізації згаданої Конвенції», - наголошується в повідомленні.

При цьому Україна, яка головує у Виконавчій раді ОЗХЗ, закликає Сирію забезпечити всебічне співробітництво з цією Організацією на виконання положень Конвенції, яка є важливим міжнародним договором у сфері роззброєння та нерозповсюдження зброї.

Нагадаємо, Сирія приєдналася до Конвенції ООН про заборону хімічної зброї.

Нобелівська премія миру присуджена Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ), яка зайнята знищенням арсеналів отруйних речовин у Сирії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

314