Україна відчує практичні переваги взаємодії з Європейським Союзом невдовзі після підписання угоди про зону вільної торгівлі, яка є складовою частиною Угоди про асоціацію з ЄС. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з представниками ЗМІ в Таллінні, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Ми очікуємо, зокрема, запровадження поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі, що дозволить як українцям, так і європейцям вже незабаром відчути практичні переваги взаємодії між Україною та ЄС у новому форматі», - зазначив він.

Президент наголосив, що укладення Угоди про асоціацію з Європейським Союзом відповідає інтересам як України, так і ЄС.

«Переконаний, що укладення Угоди відповідає нашим спільним інтересам, передусім з точки зору подальшої модернізації України на основі європейських цінностей і стандартів», - сказав Глава держави.

Янукович підкреслив, що підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС на саміті «Східного партнерства» - ключове завдання для України.

За його словами, Україна налаштована розпочати імплементацію окремих положень Угоди про асоціацію вже після її підписання.

У свою чергу, Президент Естонської Республіки Тоомас Хендрік Ільвес наголосив, що договір про зону вільної торгівлі з ЄС надасть Україні вихід на величезний, стабільний ринок з 500 мільйонами споживачів. «До того ж договір припав на час, коли поновлюється підйом економіки ЄС. Європейський Союз - важливий торговий партнер для України вже зараз», - сказав Ільвес.

«Широкий консенсус партій і політиків України щодо інтеграції в ЄС додає сили вашим очікуванням і почуттю впевненості Європі в тому, що український вибір свого майбутнього продуманий, і що це найкращий шлях для вашої держави і народу», - додав він.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС і створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

321